Make your own free website on Tripod.com

 

SarajevoKriminalci su jos tu
Izgleda da im dobro ide

Bosna, da prostis.osna je u stvari grupa enklava koje bi tek trebalo staviti pod jednu upravu. Postoje Srbi i Hrvati koji misle da bi se Bosna trebala podijeliti na nekoliko malih djelica koji bi kasnije sami odlucivali o svojoj sudbini bilo da ostanu u obliku gradova-drzava ili da se pripoje jednom od dva sumnjiva susjeda. To nije losa ideja! Tako bi barem jednom u zivotu dobili mogucnost da nesto sami odlucimo. Medutim isti ti Srbi, Hrvati su nas nekoliko prije ubjedivali da Bosna pripadne Jugoslaviji - Srba, Hrvata i Slovenaca.
Mi ostajemo za ideju "NejedinstveneBosneSaJedinstvenimGranicama". Ne zato sto je to najbolje rijesenje, vec zato jer moramo cekati da se ovi gore odluce sta u stvari zele. Sumnjamo da ce ih dugo drzati ta ideja rascjepkavanja unutar Evrope koja nastoji da se ujedini u jednu cjelinu slicnu "Americi" ili "NeDajBozeRusiji".

Bolesnost i poodmakli stadij raspadanja pokazale su sve tri strane tako da je smrdilo svuda naokolo. Istina, zlocini su pocinjeni na sve tri strane ali porediti smrt hiljada sarajevskih djece, zena i staraca sa smrcu njihovih ubica, to zvuci, bas ono, fasisticki! Jeste, svi su bili nestasni - ali Srbi su ga bas pretjerali!

Pravi Srbin - Srbin kakvog trebamo !Kriminalci su jos tu i izgleda da im ide dobro. Ali to je spoljni utisak. Kazu da je Mladic imao nekoliko nervnih udara i da u nekoj pustari gaji pcele i koze. Njemu vise nije do sale. Dok je bio mlad mogao je da pojede pola svinjceta i da popije litar sljivovice dok kazes "TREF". Tad je za njeg bilo sm'esno da gaji nekakve insekte. Tad je mogao da se nosi i sa pet sudija i cak da zbija sale sa njima. Zasto sudije nisu tada dosle da ga hapse? On bi im, onda, pokazao. Dosli su sada kada je ostao sam, oslabio i onemocao, sad kada svako pere ruke od njega. Stvarno nije fer! Osim toga, ako ga uhapse - ko ce se brinuti o njegovim pcelama?

Bosnu je ovaj mali prljavi rat kostao:

ball_white.gif (858 bytes) neizmjernih i neprebolnih suza za oko 210,000 zrtava
ball_white.gif (858 bytes) oko 200,000 ranjenih
ball_white.gif (858 bytes) 2.2 miliona ljudi je protjerano
ball_white.gif (858 bytes) unisteno je oko 20% bosanskih domova
ball_white.gif (858 bytes) 50% bosanskih skola
ball_white.gif (858 bytes) 40% mostova
ball_white.gif (858 bytes) 30% puteva je van upotrebe
ball_white.gif (858 bytes) ...

Pravi Srbin - Srbin kakvog trebamo ! Pravi Srbin - Srbin kakvog trebamo ! Pravi Srbin - Srbin kakvog trebamo ! Pravi Srbin - Srbin kakvog trebamo !

 

Dokazite da sam MESAR !
2000, Community of Friends of Stolac

Go Back