Make your own free website on Tripod.com

 

prosetaj predsjedniceALIJA JE IZDAJNIK

Prof. Dr. Vahid Sendijarevic

d.gif (426 bytes)r. Vahid Sendijarevic, je Redovni profesor na "University of Detroit Mercy" i priznati autoritet u poliuretanskoj hemiji. Na pocetku agresije na BiH odmah se ukljucio u skupljanje pomoci i bio veoma blizak sa Dr. Nedzibom Sacirbegovicem. Profesor nije bas mnogo zavolio ni Nedziba ni Aliju Izetbegovica. Ovde su samo neki navodi iz njegovog pisma.

ln400.gif (1105 bytes)

...Alija Izetbegovic je samo 48 sati nakon izlaska iz zatvora (iako su mu bila oduzeta "sva gradjanska prava") uspio tako brzo da nabavi pasos i avionsku kartu i da se nade sa Zulfikarpasicem u Svicarskoj?

Dok Amerikanci stavljaju ultimatum JNA da se povuce izvan medjunarodno priznatih granica Republike Bosne i Hercegovine, Alija trci na pregovare sa generalima JNA u Skoplju?

Alija dolazi u Sarajevo i "predaje" se u ruke cetnicima i zivotom vlastite kcerke brani Kukanjca?

Nakon pokolja u Bijeljini, Alija kaze da ce muslimane cuvati JNA, ona ista koja je izvrsila pokolj? Rekao je da rata nece biti?

Mi znamo da je on izdajnik, ali ne znamo njegove motive?

Radovan Karadzic i Alija Izetbegovic su istim jezikom i sa istim zarom objasnjavali kako muslimani u Republici Bosni i Hercegovini nikada nisu imali svoju drzavu? Pa eto vrijeme je da i muslimani dobiju drzavu, pa makar "k'o fildjan", i mi u tome nismo vidjeli nista sumnjivo? Alija kaze nije bitno kolika ce biti drzava muslimana. On kaze da je i Vatikan mali, ali duhovno jak???

ln400.gif (1105 bytes)

Alija je govorio da ima ekstremista oficira u Armiji Bosne i Hercegovine koji bi htjeli da se zastava sa Ljiljanima vijori u Banja Luci?

Kao Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine, Alija kaze mi necemo tudje teritorije u Republici Bosni i Hercegovini, mi hocemo samo ono sto je nase (?), sugerisuci da u Republici Bosni i Hercegovini ima teritorija koje ne pripadaju Bosnjacima?
Republika Bosna i Hercgovina je bila drzava Bosnjaka i muslimana na svakoj stopi njene teritorije. Da nije bilo tako kako bismo izglasali Aliju za predsjedika Republike Bosne i Hercegovine.

-  pa makar k'o fildjan !Sve ustavotvorne odluke u Republici Bosni i Hercegovini bile su punovazne kada se donesu sa 50% plus jedan glas, a to su bili glasovi Bosnjaka. Danas Bosnjaci nemaju nikakvih ustavnih prava na 49% teritorije Republike Bosne i Hercegovine, pa cak niti prava na posjed, a na preostalih 51% teritorije hrvatska manjina ima pravo koncenzusa na svaku bitniju odluku. Projekat podjele Bosne i Hercegovine je predvidio da tih 51% ide u konfederaciju sa Hrvatskom, a 49% u konfederaciju sa Srbijom?

Kur'an casni rastavlja istinu od izdaje.

Kur'an je knjiga o drzavi i po uputama Kur'ana stvorena je prva drzava muslimana koja ce u svega stotinu godina srusiti najmocnija carstva svog vremena Bizantiju i Perziju i stvoriti multietnicku drzavu od Maroka i Spanije na zapadu do Mongolije i Indije na istoku.
Na vrhuncu islamske civilizacije u Spaniji, muslimani nisu bili u vecini, kao sto nisu bili niti u Srbiji tokom svih 500 godina vladavine Otomanske imperije. Ukupan broj muslimana u Indiji nikada nije bio veci od 20% od ukunog stanovnistva Indije, a muslimani su vladali Indijom preko 400 godina. Da bi ostvarili vlast, muslimanima nije trebala etnicki cista drzava! (Inace: danas ne bi postojali Spanci, Grci, Bugari, Madjari, Rumuni, Srbi, Makedonci, niti bi opstao i jedan hriscanin u Bosni tokom Otomanske vladavine).

Alija nije Musliman. Kao izabrani Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine pola je drzave poklanio Srbima, a drugu polovicu Hrvatima. Aliju "fundamentalistu" su izmislili Milosevic i Tudjman. Alija je iskljucivo i samo licemjer i izdajnik.

Alija Izetbegovic je ucinio sve da sprijeci svoj narod u obrani svoje jedine domovine i ucinio je sve da razoruza svoj narod. Kaze da je morao potpisati mir da bi spasio narod. Alija je zaustavio ofanzivu armije Bosne i Hercegovine protiv Hrvata koji su izvrsili genocid nad Bosnjacima, i to u momentu kada su Hrvati i vojno i politicki do nogu potuceni, i poklonio im je pola Bosne time sto je Tudjamnu u poklon dao Federaciju...
Alija je Srebrinicu i kuce poklanih poklonio onima koji su ih poklali. Rekao je da je Srebrinicu razoruzao - da bi je "spasio"? A kasnije je rekao:
"ako ih Srbi pokolju Ujedinjene Nacije ce snositi krivicu"? - Koje je to licemjerstvo.

ln400.gif (1105 bytes)

Koliko je samo truda Alija ucinio da razoruza Bihac.
Koliko puta je na CNN-u rekao da je rat u Bihacu izgubljen, i da se narod moze spasiti samo ako se preda oruzje UN-u.
Na svu srecu Dudakovica nije prevario, kao sto je prevario, (ili mozda i nije) Nasera.

Pred jednu od ofanziva cetnika na Bihac pitali su Karadzica na BBC-ju zasto je toliko cekao da krene u protuofanzivu protiv Petog korpusa. On je bez oklijevanja objasnio da se cekalo na:
"garancije muslimanske strane da vojska Republike Srpske nece biti napadana na drugim frontovima"?

Nakon svega, Alijini sljedbenici svojim glasovima izabiru ratnog zlocinca Velibora Ostojica za Predsjednika komisije za ljudska prava - onoga Velibora Ostojica koji se igrao nogometa odsjecenim ljudskim glavama?

Bosanski Kongres Troy
Michigan, USA
Tel. (810) 828-3193
FAX (810) 828-3069
07/10/97

(Tekst izmjenjen bez odobrenja autora)
2000, Community of Friends of Stolac

Go Back