Make your own free website on Tripod.com

 

HUMANITARAC Bez Granica

Jadne fraze o raskrizjima kultura i o ostalim tisucljecnim preseravanjima...

Humanitarac Bez Granicarvatska Republika Svercer-Bosna odbija da razgovara o svojoj krivici za divljastva pocinjena na pragu 21. vijeka. Ako ih pitate za to onda ce vas zasuti jadnim frazama o raskrizju kultura i o ostalim tisucljecnim preseravanjima.

Razloga za smiraj nema. Previse tog je ucinjeno i nazad se vise ne moze, nazad je Hag. Moraju gurati naprijed i mnogo je tog sto im ne da da ostanu tamo gdje su sad.
Jedna od stvari koje pritiskaju je i pisamce gospodina Marka Rozica marljivog pregaoca i humanitarca koji je u svoje vrijeme bio stozernik obrane Jablanice. Nacin na koji je gospodin branio Jablanicu danas zivo dokazuje da su muslimanske dzamije porusene izvan ratnih dejstava i po planu komande HagVO-a; da su vrsili organizirano hapsenje i ubijanje Muslimana u Jablanici te unistavanje njihove imovine po naredenjima glavne komande HagVO-a.

Feral Tribune objavio je ovaj dokument 29.4.1996.

ln400.gif (1105 bytes)

1hb_seal.gif (5352 bytes)HRVATSKA ZAJEDNICA SVERCER-BOSNA

Hasko VIJECE OBRANE - HagVO

JABLANICA

No. 02-106/93

Gospodinu Slobodanu Bozicu osobno.

Predmet: Izvjestaj za 23.04.1993 - 12.00h

Svi pripadnici Bosanske Armije sa podrucja Doljani i Sovcici, pohapseni su saslusani a svi civili sa pomenutog podrucja su pohapseni i transportovani u nekoliko sabirnih centara. Ovde drzimo oko 422 zena i djece i oko 25 vojno sposobnih. Ostalih 94 poslali smo u Ljubuski. Sedam ih je ubijeno. Na kraju napada popaljene sve muslimanske kuce a dvije postojece dzamije su porusene po naredenju vise komande.

Mi nemamo kontakte sa muslimanskom stranom i s obzirom da Muslimani takode drze nesto nasih zarobljenih boraca i civila - trazimo od vas direktive za moguce pregovore i za daljnje postupanje sa zatvorenicima.

Stozernik Vijeca Obrane i Humanitarac bez Granica:

Marko Rozic:
b_rozic.gif (1992 bytes)

ln400.gif (1105 bytes)

 

 

marko rozic je kriv,
papa_bez_granica.jpg (20004 bytes)
debelo je odstupio od osnovnih katolickih ideala

 

(Tekst izmjenjen bez odobrenja autora)
2000, Community of Friends of Stolac

Go Back