Make your own free website on Tripod.com

 

Potpisan ugovor o obnovi kuca u Stocu
Elizabeth Rehn u Stocu

m.gif (430 bytes)OSTAR, 9. septembar 1998 (RTVMO) - Sef misije UN-a u BiH, Elizabeth Rehn sastala se u srijedu u Stocu sa Perom Pazinom, nacelnikom opstine i Kemalom Isakovicem, predsjednikom Opstinskog vijeca Stolac.  Gospodja Rehn se posebno interesovala za bezbjedonosnu situaciju na stolackom podrucju i povratak prognanika.

Sef misije UN-a u BiH je posjetila i naselje Pjesivac-Kula i razgovarala sa Hrvatima iz Srednje Bosne, naseljenim u bosnjackim kucama, te sa bosnjackim povratnicima, interesujuci se za njihove svakodnevne probleme.

Od sredine marta, kada je otpoceo povratak na stolacko podrucje, registrovano je preko 40 slucajeva paljenja ili miniranja kuca Bosnjaka povratnika.

ln400.gif (326 bytes)

MOSTAR, 15. septembar (RTVMO) - Ugovor o obnovi dvanaest bosnjackih kuca u selu Njivice na podrucju stolacke opstine, potpisan je u Mostaru izmedju predstavnika organizacije PIU HOUSING, koja ce implementirati projekat i Fondacije "Stocani".
Realizaciju prve faze programa, koji ce obuhvatiti rekonstrukciju 75 kuca na podrucju Stoca, finansirace UNHCR, dok ce krovove donirati Koalicija za povratak.

rtvmo

ln_400.gif (326 bytes)

(Tekst izmjenjen bez odobrenja autora)
2000, Community of Friends of Stolac

Go Back