Make your own free website on Tripod.com

 

Kosovo KOS-ovcima

b_ameri000.gif (12183 bytes)K R A J

Srbi Su Se Bili Zajebavali...
Srpske trupe napustaju Kosovo

Milosevic priznao 576 poginulih vojnika i policajaca

Srpske trupe napustaju Kosovougoslovenski i Natovi generali potpisali su sporazum o povlacenju srpskih snaga sa Kosova. Ovim sporazumom okoncace se Natova zracna kapanja bombardovanja koja je vec bila usla u svoj 78. dan. Takodjer njime se osigurava i ulazak medjunarodnih mirovnih snaga na podrucje Kosova kako bi se omogucio povratak gotovo milion izbjeglica svojim kucama.

feral_govance.gif (571 bytes)

Potpisani sporazum nije odusevljeno docekan u Kini ?

U Beogradu euforija rasterecenja. Beogradjani su sa erupcijom veselja koja je popracena pucnjavom docekali vijest o potpisivanju sporazuma o povlacenju jugoslovenskih vojnih snaga sa Kosova. Uz pucnjavu iz lakog naoruzanja, iz pojedinih beogradskih naselja proslavljen je prestanak bombradovanja.
Beogradjani su izlazili na balkone dok su ulicama jugoslovenske prestionice kruzili automobili ciji su vozaci kao nakon dobijene utakmice divlje trubili, dok su ostali nosili srpske zastave i proslavljali kraj rata. Srpska televizija je na sljedeci nacin saopstila radosnu vijest:
"Dragi gledaoci i slusaoci... agresija na Jugoslaviju je zavrsena. Politika Jugoslavije i predsjednika Milosevica je dobila bitku...", rijeci su generala Marjanovica koji je ispred jugoslovenske delegacije vodio pregovore u Kumanovu (da nije zalosno, covjek bi se od srca nasmijao analogiji sa kosovskim bojem od prije sestotinjak godina). Nezavisna novinska agencija Beta javlja kako se slavljenicka pucnjava i muzika cula i u Nisu. Novom Sadu, Kragujevcu, Boru, Leskovcu te u desetinama drugih gradova sirom Srbije.

ln400.gif (1105 bytes)

Americki Senat nece odobriti sredstva za pomoc u obnovi i izgradnji Jugoslavije dok je njen predsjednik Slobodan Milosevic na vlasti, javio je Radio Deutsche Welle. Nasuprot tome, Evropska unija i Svjetska banka namjeravaju odrzati prvu konferenciju o obnovi Kosova (ali samo Kosova) odmah nakon donosenja rezolucije Vijeca sigurnosti.

Visoki njemacki celnici uvjetovali su Beogradu davanje pomoci za obnovu zemlje odlaskom jugoslavenskog predsjednika Milosevica. Ministar odbrane Rudolf Scharping u listu Die Woche trazio je da humanitarna pomoc ne ide samo na Kosovo vec i u ostale dijelove Srbije. On uvjetuje ekonomsku pomoc razvojem "demokratije" koja se ne moze "zamisliti s Milosevicem koji je ratni zlocinac".

Povlacenje srbijanskih snaga s Kosova bit ce komplicirano i mozda duze nego je to Nato ocekivao, kako iz vojnih tako i iz politickih razloga, ocijenio je francuski ministar odbrane Alain Richard. Na pres-konferenciji Richard je iznio tri problema koja bi mogla usporiti srbijansko povlacenje.
Na vojnom planu, "Srbi su ukopali ogromnu kolicinu naoruzanja kako bl se suprotstavili eventualnom kopnenom proboju i bit ce dugo za njih da pokupe svu tu opremu koja je tu godinama instalirana" (dobar dio ovog naoruzanja Nato je iskopao svojim preciznim pogodcima skupa sa posadama). Na politickom planu, srbijanski celnici traze sada kako da na najbezbolniji nacin prikazu to povlacenje unutarnjem mnijenju. "Milosevic i njegova klika plase se termina kapitulacija" (sto prema ustavu SRJ ovo povlacenje defakto znaci), ocijenio je Richard.
Najzad, priznao je francuski ministar, "ne zna se jos je Ii to Miloseviceva taktika" da dobije na vremenu. Ministar nije iskljucio mogucnost da srbijensko rukovodstvo pokusa izbrisati sve tragove ubistava na Kosovu prije povlacenja svojih snaga (lesevi se vrlo cesto melju i razbacuju, kremiraju sijeku i bacaju u dublje jame itd...). "Treba biti spreman na najgore", dodao je on.

 

ln400.gif (1105 bytes)

b_nato_belgradea.gif (10668 bytes) b_srbisusezajebavali02.gif (20480 bytes) b_srbisusezajebavali03.gif (19489 bytes)
b_nato_belgradeb.gif (9045 bytes) b_nato_belgradec.gif (11071 bytes) b_srbisusezajebavali01.gif (17226 bytes)
b_srbisusezajebavali05.gif (21484 bytes) b_srbisusezajebavali04.gif (5887 bytes) b_m_novisad03.gif (28183 bytes)
b_m_bg01.gif (23021 bytes) b_m_novisad01.gif (21226 bytes) b_m_novisad02.gif (19084 bytes)
b_m_kragujevac.gif (28818 bytes) b_sloba_pusi.gif (8360 bytes) b_m_novisad05.gif (17552 bytes)
b_ameri000.gif (12183 bytes) b_sloba_do_groba.gif (28267 bytes) b_m_novisad04.gif (16740 bytes)

Go Back