Make your own free website on Tripod.com

 

Ja gubim, ali Hrvatska dobija
ANKICA LEPEJ OTKRILA RACUNE ANKICE TUDJMAN

Podatke o stednim ulozima Ankice Tudjman, supruge predsjednika Hrvatske, o tome da je 24. ozujka orocila 210.000 DM Jutarnjem listu dala je Ankica Lepej (50), sluzbenica Zagrebacke banke u Gajnicama, koja u banci radi vec 30 godina. Ona se, pise Jutarnji list, sama prijavila Upravi banke.

Za otkrivanje njenog imena i prezimena, koje je bilo izvor informiranja Jutarnjeg lista, Zagrebacka banka ponudila je milion kuna.

Jutarnji list pise da ona ne ocekuje tu nagradu, a prijavila se iako nijedan trag nije vodio do nje. Jedini razlog zbog kojeg izlazi u javnost, prema njenim rijecima, je - moral:
Mnogo mi je lakse nositi se sa posljedicama ovog istupa nego sutjeti i cekati da banka mozda otkrije nekog ko sa ovim nije imao nikakve veze,
kazala je Lepej i dodala kako ne zeli da preduzece u kojem radi 23 godine na taj nacin gubi novac i vrijeme.
Lojalna svojoj banci, kako kaze, nije joj padalo na pamet otkriti nesto ovako sve dok joj se u kompjuteru nisu pojavili racuni gospodje Tudjman.
Nije istina da nisam vjerovala da takvi iznosi na njihovim racunima postoje, ali ipak je to za mene bio preveliki sok,
kazala je Lepej,
Drzati takav podatak u tajnosti, pogotovo u vrijeme iznosenja imovinskih kartica, cinilo mi se nemogucim. Predsjednikova bi obitelj, barem mi se tako cini, trebala svim gradjanima biti primjer kako u drzavi bez novca treba zivjeti skromno. Nadam se da ce moj primjer potaknuti gradjane Hrvatske da se oslobode straha i sutnje.

ln400.gif (326 bytes)

Muz gospodje Lepej, Slavko, pise Jutarnji list, prije osam godina izgubio je posao kada je samoborska Tiskara Zagreb otisla u stecaj. Od tada bracni par Lepej obilazi instutucije upozoravajuci na niz kriminalnih radnji u Tiskari koje su dovele do stecaja.
Nakon osam godina pisanja otvorenih pisama i sastanaka sa svim vaznijim duznosnicima HDZ, par Lepej ce bez ustezanja ustvrditi da pravna drzava u Hrvatskoj ne funkcionise. Ankica je osam godina izdrzavala muza, sina, srednjoskolca, i kcerku koja je naposlijetku otisla u Italiju. Sada joj slijedi otkaz sa posla, a u slucaju krivicnog gonjenja zatvorska kazna od jedne do pet godina. Ankica Lepej je u mirovinu trebala ici za 11 mjeseci.
Ne bojim se, a nadam se postenom sudjenju,
kazala je Lepej,
Prizeljkivala sam Hrvatsku u kojoj se kruh moze zaraditi sa deset prstiju, ali primjer malog covjeka dokazuje da to ovdje nije moguce. Svjesna sam sta gubim, ali i toga sta Hrvatska ovime dobija.

Jutarnji list tekst zavrsava pitanjem:

Odakle gospodji Tudjman toliki novac?

(Tekst izmjenjen bez odobrenja autora)
2000, Community of Friends of Stolac

Go Back